Vi tillhör Zalando

Upp till -75%* på Lounge by Zalando

Sängkläder på rea

Sätt stilen även i sovrummet - Utforska vårt utbud av sängkläder som kombinerar komfort och design. Shoppa nu för upp till 75%* rabatt hos Lounge by Zalando.

Gå med & upptäck

Dagliga erbjudanden med upp till 75%* rabatt

(62)
Vad Lounge by Zalando kan erbjuda dig
Våra förmåner

Upp till 75%* rabatt

Perfekt utseende, perfekt känsla. Unna dig själv. Det är du värd.

Sängkläder som ger dig en bekvämare sömn

En god natts sömn ökar humöret och energin du har under dagen. Sköna och snygga sängkläder kan hjälpa till att ge dig det lugn du behöver. Hos Lounge by Zalando hittar du olika sängkläder så som lakan och påslakanset som passar allt från enkelsängar till större dubbelsängar. Hitta ditt nya set för din säng och få upp till 75%* rabatt på ordinarie pris.

bedroom_textiles_outlet_2_CM

Sängkläder på rea, lika sköna men billigare

Idag hittar du sängkläder på rea i flera olika färger, mönster och material beroende på vad du föredrar. När du ska välja färg och mönster är det viktigt att du tänker på vad du har i rummet för att det ska passa in på ett estetiskt vis. Du kan bland annat välja att matcha sängkläderna med gardinerna, eller om du har ett enfärgat rum kan det vara en bra idé att välja en färg som sticker ut lite men som fortfarande går väl ihop med färgen i sovrummet. En bra idé är att skaffa sängkläder som går bra att använda året runt. Du kan även välja enklare sängkläder och sedan satsa på accessoarer i stället, som ett snyggt överkast och kuddar för att höja atmosfären i sovrummet.

Materialet på sängkläderna spelar roll

När det kommer till vilket material man bör välja beror detta mycket på ens personliga smak. De vanligare materialen är linne, bomull, satin eller percale. Linnelakan är bra då det blir svalare när det är varmare i sovrummet. De kan kännas lite styva och sträva första gången, men efter en tvätt blir de bättre. Linnelakan är ett av de bättre valen för miljöns skull då inga kemikalier behövs, och dessutom står det emot smuts bättre än bomull vilket innebär att de inte behöver tvättas lika ofta.

bedroom_textiles_outlet_3_CM

Bomull är det absolut vanligaste att bädda med i Sverige, dock skiljer sig de olika bomullssängkläderna åt. Om det är ett lakan av högre kvalitet du letar efter så är det de med längre fiber du ska satsa på, dessa är tåligare och blir mjukare och bekvämare ju mer de används. De sängkläder med högre kvalitet sägs tillverkas i USA under namnen Västindisk bomull eller Pima bomull, men högst kvalitet sägs vara den egyptiska bomullen. Om du dessutom satsar på ekologisk bomull hjälper du till att minska ditt ekologiska fotavtryck då det tillverkas utan tillsatser av gifter och kemikalier som kan skada naturen.

Satinlakan, satäng eller atlassiden är alla namn för samma sak och handlar mest om hur materialet vävts. Oftast kan du få tag på siden, konstmaterial eller bomull och det är bättre att satsa på dyrare kvalitetsprodukter för att minska risken för noppriga sängkläder. Percale är ett extra tätt bomullslakan och måste innehålla minst 200 trådar per kvadrattum, vilket ger en tålig yta. De känns oftast lite svalare än andra lakan.

Lakan och påslakanset i roliga färger

Oavsett om du är en person som föredrar lite mer naturliga färger på dina sängkläder eller om du älskar färg kan du glädjas åt att det oftast finns lite av allt möjligt att välja mellan. Lakan på rea kommer i allt från traditionellt vitt till mer färgsprakande färger och detsamma gäller påslakanen och örngotten. Dessutom kan du hitta överdrag, plädar och kuddfodral om du vill passa på att piffa till sängen lite extra under dagen.

Hos Lounge by Zalando hittar du det mesta för sovrummet och sängen med upp till 75%* rabatt. Passa på att hålla utkik då det kommer nya erbjudanden då och då från olika märken som endast varar under en specifik tid.