Vi tillhör Zalando

Upp till -75%* på Lounge by Zalando

Friluftskläder på rea

Friluftskläder för äventyrare och naturälskare. Upptäck vårt sortiment av funktionella kläder och accessoarer för utomhusaktiviteter. Utforska nu och hitta din perfekta outfit.

Gå med & upptäck

Dagliga erbjudanden med upp till 75%* rabatt

(74)
Vad Lounge by Zalando kan erbjuda dig
Våra förmåner

Upp till 75%* rabatt

Perfekt utseende, perfekt känsla. Unna dig själv. Det är du värd.

Friluftskläder att upptäcka naturen i

Visst är det härligt att ge sig ut på upptäcktsfärd och vandra, paddla eller fiska. Oavsett hur du gillar att uppleva naturen har vi friluftskläder som gör äventyret ännu lite bättre. Och här hos Lounge by Zalando kan du dessutom köpa outdoorkläder med upp till 75%* rabatt från kända, högkvalitativa märken.

outdoor_clothes_outlet_2_CM

Friluftskläder på rea med funktion som levererar

Jämfört med vanliga kläder så krävs det en hel del av kläderna du har på dig när du ger dig ut i naturen. De behöver vara av slitstarka material som inte går sönder så fort du går emot några vassa kvistar. Och de behöver ha en praktisk design anpassad efter aktiviteten du ska ägna dig åt. Upptäck våra premiumkampanjer med friluftskläder på rea om du behöver fylla på garderoben inför nästa äventyr. Satsa gärna på kläder av återvunna material, då det belastar naturen mycket mindre. Återvunnen polyester är till exempel ett skönt och funktionellt material som passar bra till basplagg.

Här finns allt från tåliga vandringsbyxor till vindjackor som skyddar dig från isande vindar. Satsa gärna på en outfit enligt lager på lager-principen. För att du ska kunna hålla dig varm är det också viktigt att du är torr. Lagret närmast huden får inte bli för fuktigt. Tvärtemot vad man kan tro är syntetmaterial bättre till baslager än bomull eftersom syntetmaterialet ofta låter fukten dunsta bort, medan bomullen bara absorberar den så att tyget blir blött. Ull är också ett bra alternativ.

Fyll på med mellanlager, till exempel en skön tröja och en väst. Sist men inte minst kan du behöva en vattenresistent jacka som är lagom varm för årstiden.

Att tänka på när du väljer kläder för friluftslivet och vardagen

Något som många inte tänker på när de använder sina outdoorplagg är att en del av dem behöver impregneras. Regnjackor i tunt material behöver till exempel impregneras då och då, särskilt efter att du har tvättat dem i maskin. Även skor och kläder med Gore-Tex® behöver impregneras.

outdoor_clothes_outlet_3_CM

En annan sak du kan tänka på redan i själva shoppingstadiet är att välja plagg som är förstärkta på ställen som utsätts för mycket slitage. Till exempel kan förstärkta knän på vandringsbyxorna förlänga deras livslängd. Andra ställen som utsätts för påfrestning är ryggen där ryggsäcken skaver mot jackan och tröjorna, ärmsluten och baken. Men funktionen är såklart inte det enda viktiga, utan utseendet spelar också en stor roll. I vårt breda sortiment kan du hitta kläder i färger och med designelement som passar din personliga stil.

Upptäck kläder för vandring och friluftsliv till bra priser

Tänk om man kunde unna sig de där dyra vandringskläderna och kängorna man önskar sig utan att behöva betala fullpris för dem. Vi har goda nyheter – med Lounge by Zalando är det möjligt. Det är helt gratis att gå med och superenkelt. När du har registrerat dig som medlem får du exklusiva erbjudanden där du kan shoppa produkter från premiummärken till mycket lägre priser än på andra ställen. Vi skickar ut mejl regelbundet där du kan se vilka tillfälliga kampanjer som finns tillgängliga. Välkommen till Lounge by Zalando.