Blazer för män

Blazer för män

Denna överblick ger dig all information du behöver o de populäraste blazertyperna och hjälper dig att hitta plagg som perfekt matchar din kroppstyp och smak.

Zalando Lounge erbjuder dig alla typer av byxor från kvalitetsmärken till rejält rabatterade priser.

Zalando Lounge

Blazertypes

Blazrar är vanligtvis gjorda av bomull eller silke och kan användas som en klassisk kavaj. De brukar används med matchande byxor vid formella tillfällen. I vissa fall kan de även användas tillsammans med matchande skjortor.

Sportblazern är en mer avslappnad version av den klassiska kavajen. Till skillnad från klassiska jackor, behöver sportjackor inte matcha byxorna perfekt. De är gjorda för evenemang i smart-casual-stil eller fritidsaktiviteter med en sportig look. De flesta designer kännetecknas av insydda axelvaddar och har en kort rad bestående av två och fem knappar.

Nu för tiden brukar blazrar finnas framför allt i kvinnors garderober och beskriva alla typer av lediga jackor. Blazrar köps vanligtvis utan matchande byxor och har inga insydda axelvaddar. De anses oftast som bättre lämpade för fritidsaktiviteter än de två andra varianterna.