Kvinnliga kroppstyper

Kvinnliga kroppstyper

Vill du veta mer om din figurtyp? Tack vare vår figurtypsguide för kvinnor kan du nu ta reda på exakt vilken av de fyra kroppstyperna du har. Den har även några praktiska stilråd för att lyfta fram dina bästa sidor och dölja problemområden.

Figurtypen Frauen

Med en A-figur är din överkropp delikatare och smalare än dina höfter och din midja är vanligtvis slank och betonad. Dina ben och rumpa tenderar att puta ut från figuren och du har en tydlig feminin form.

Kläder som förskönar din figur:
Byxor: Bootcut, vanlig passform och utsvängda byxor
Klänningar: A-linjeformade klänningar, skjortklänningar, t-shirt-klänningar

Välj plagg som framhäver din överkropp. Korta skräddarsydda blazrar och fylliga toppar är perfekta för dig medan breda klänningar mjukar upp det framhävda höftområdet vid behov.

Med en X-figur är dina axlar och höfter ungefär lika breda, medan din midja vanligtvis är slank och stark. Bland de viktigaste egenskaperna för X-figuren är framhävda bröst och lår, vilket gör din fysik kraftigare och sportigare.

Kläder som förskönar din figur:
Byxor: Bootcut, skinny fit, vanlig passform och utsvängda byxor
Klänningar: A-linjeformade klänningar, fodralklänningar, omlottklänningar, nattlinnen, t-shirt-klänningar och skjortklänningar

Välj plagg som framhäver din smala midja. Utöver klänningar, passar även höga byxor och tätsittande toppar. Om du vill dölja dina lår, är det aldrig fel med en t-shirt- eller fodralklänning gjord av flödande tyger.

Med en H-figur, ska dina axlar och höfter vara ungefär lika breda. Din midja kommer att vara ganska rak, utan någon aspekt av figuren som sticker ut. Dina armar och ben tenderar att vara långa och slanka och din fysik ser sportig och androgyn ut.

Kläder som förskönar din figur:
Byxor: Bootcut, vanlig passform and skinny jeans, utsvängda byxor, avsmalnande byxor och chinos
Klänningar: A-linjeformade klänningar, fodralklänningar, t-shirt-klänningar och omlottklänningar

Försök välja plagg som ger din silhuett extra form. Bland dessa finns tätsittande klänningar, toppar med vattenfallskrage och byxor med hög midja.

Om du har en V-formad figur har du vanligtvis en stark överkropp och ett brett halsområde. Området vid din midja och dina höfter är lite mindre framträdande, medan dina armar och ben får en sportig, slank look.

Kläder som förskönar din figur:
Byxor: Bootcut och utsvängda byxor, skinny jeans, avsmalnande byxor och chinos
Klänningar: A-linjeformade klänningar, omlottklänningar, skjortklänningar och nattlinnen

Välj plagg som ger dina höfter mer form och framhäv dina slanka ben. Raka toppar med en låg hals kommer att fram urringning perfekt.